EU projekt - „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Općini Žminj“

WEB STRANICA - Reciklažno dvorište u Općini Žminj

EDUKATIVNA RADIONICA - Reciklažno dvorište u Općini Žminj

Općina Žminj sa zadovoljstvom objavljuje da je dana 04.03.2019. potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u općini Žminj“, prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Građenje reciklažnih dvorišta“.

Svrha ovog projekta je potaknuti i povećati odvajanje te odvojeno prikupljanje različitih kategorija otpada na području općine Žminj. Najvažniji dio projekta je izgradnja i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta uz provedbu edukativnih aktivnosti.

Cilj projekta je uspostava funkcionalnog reciklažnog dvorišta za područje općine Žminj te podizanje razine svijesti stanovništva općine Žminj o važnosti odvajanja otpada i korištenja reciklažnog dvorišta.

Rezultati provedenih aktivnosti bit će izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište pravovremeno stavljeno u funkciju te educirano i informirano stanovništvo o ulozi reciklažnog dvorišta i važnosti pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima.

Opći cilj je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u RH.

Ukupna vrijednost projekta: 3.029.361,91 HRK
Iznos koji sufinancira EU: 2.541.256,18 HRK
Razdoblje provedbe projekta: od 10.01.2019. do 31.12.2020.
Kontakt osoba: Kristijan Benčić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.strukturnifondovi.hr
http://ec.europa.eu/regional_policy/hr/funding/cohesion-fund/

Projektna dokumentacija

Europska unija

Zajedno do fondova EU

EU projekt - „Izgradnja dječjeg vrtića u Općini Žminj“

Projektna dokumentacija

Datum uvođenja u posao izgradnje Dječjeg vrtića Žminj 03.02.2020.

Zapisnik o primopredaji radova potpisan dana 18.05.2021.

Pravomoćna uporabna dozvola izdana dana 19.05.2021.

Početak rada Dječjeg vrtića u novosagrađenom objektu dana 01.09.2021.